Marlin Monroe - Kobieta uznawana za najbardziej seksowną na świecie. Piękna o niezwykłym talencie. Jej życie na pozór wydaje się ,, świetne'' kupa kasy... Wielu ludzi nazywa Marilyn dziwką co w pewnym sensie jest prawdą. jej życie i okoliczności śmierci nie są do końca wyjaśnione i być może nigdy nie dowiemy się prawdy... w Jej życiu było mało kolorów już od dzieciństwa, urodziła się 1 czerwca 1926 roku w Los Angeles jako Norma Jane Mortensen. Wychowała się w sierocińcu. Marilyn była ikoną nie tylko popu ale z pewnością tez sexu. Do występowania w ,, rozbieranych sesjach'' najprawdopodobniej zmuszał ja jej mąż ( za pomocą leków). Przyjmowała leki uspakajające. W dzień swojej śmierci( zabójstwa)
żarzyła za dużo tabletek na sen chciała prawdopodobnie upozorować iż chce się zabić ( nie była to pierwsza próba) leki jednak zaczynały działać po 20 min od zażycia Marilyn po 10 min. pomyślała ze leki są za słabe i wzięła następną dawkę.Nie wiedząc , że już nigdy się nie obudzi... Trzymała w ręku telefon.... chciała powiadomić kogoś o swoim zamiarze, nie zdążyła. ( ta część została napisana na podstawie filmu na Discovery) Jedni mówią, że się zabiła, inni ze ktoś ja zabił ,a jeszcze inni ze się zaćpała, a jakie jest wasze zdanie?
PS. ubogi artykuł bo nigdzie nie mogę znaleźć o niej informacji, napisałam co wiedziałam